GÜNDEM

Dolandırıcılık Operasyonu: 3 Kişi 5 Milyon Lira Zarar Verdi

37 ilde internetten otomobil dolandırıcılığı yapan 3 kişi yakalandı, toplam 5 milyon lira haksız kazanç elde edildi.

İnternetten Dolandırıcılık Operasyonu

Çorum ilinde başlatılan dolandırıcılık operasyonunda, internet üzerinden sahte otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı belirlenen 3 şahıs yakalandı. Toplamda 405 dolandırıcılık vakasından, yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç sağladıkları öne sürülen bu kişilerin kimlikleri F.K, Ş.A. ve A.S. olarak belirlendi.

Dolandırıcılığın Yöntemi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son günlerde artan kapora dolandırıcılığı şikayetleri üzerine harekete geçti. Üç aylık detaylı bir inceleme sonrasında, şüphelilerin otomobil ilan sitelerindeki ilanları kopyalayıp daha düşük fiyattan sahte satış ilanları yayınladıkları tespit edildi. Bu dolandırıcılar, araçlara talip olan kurbanlardan “kapora” adı altında değişik miktarlarda para alarak izlerini kaybettiriyordu.

Operasyona Dair Detaylar

Yapılan çalışmalar sonunda, 37 ilde toplam 405 kişinin dolandırıldığı, bu kişilerden yaklaşık 5 milyon lira para kazanıldığı belirlendi. Operasyon, İstanbul ve Hatay’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri için Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü ve burada tamamlanan işlemlerinin ardından Çorum Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen ‘şafak’ operasyonu sırasında çekilen görüntülerde, polis ekiplerinin sabah saatlerinde devreye girerek şüphelileri gözaltına aldığı anlar yer aldı.

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte...

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte ilanlarla gerçekleştirdikleri 405 dolandırıcılık olayından 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 3 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, Çorum Adliyesi’ne sevk edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu