GÜNDEM

Kocaeli’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 12 Şüpheli Tutuklandı

Kocaeli merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 12 kişi tutuklandı, 33 düzensiz göçmen sınır dışı edilecek.

Kocaeli’de Göçmen Kaçakçılığına Karşı Operasyon

Kocaeli merkezli gerçekleştirilen kapsamlı göçmen kaçakçılığı operasyonunda 12 şüpheli tutuklandı. Bu operasyon sonucunda yakalanan 33 düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Operasyon Detayları

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan bilgilere göre, 12 Temmuz tarihinde başlayan çalışma, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ile Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı tarafından koordine edildi.

Belirtilen tarihten sonra, 12 Ekim tarihinde düzenlenen operasyon, Kocaeli’nin yanı sıra Ankara, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis illerinde de eş zamanlı gerçekleştirildi. Özel harekat destekli yapılan operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Adli Süreç ve Ele Geçirilen Malzemeler

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli işlemler yapıldı. Yapılan yargılama sonucunda tutuklanmaya karar verilen 12 şüpheli, hakim kararıyla cezaevine gönderildi. Ayrıca, operasyonda ele geçirilen 5 araç için tedbir kararı alınırken, bir araç ise ilgili kanunlar gereği alıkonuldu.

Operasyon sırasında şüpheli şahısların kullandığı araçlar ile belirlenen adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal yanı sıra sahte olarak basılmış 3 bin dolar ve 7 bin 400 lira da ele geçirildi.

Göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen bu mücadele, güvenlik birimlerinin dikkatli ve hassas incelemeleriyle sürdürülmektedir.

Kocaeli merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 12'si...

Kocaeli merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 12’si tutuklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu