Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hazırlanan “Polyksena & Iphigenia” sergisi Çanakkale’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Çanakkale’de “Polyksena & Iphigenia” Sergisi Açıldı
Adını Troya prensesi Polyksena ile Akhaların Kralı Agamemnon’un kızı Iphigenia’dan alan sergi, kadına yönelik şiddet konusunu sanatın gücüyle ele alıyor.
35 Şehirden 75 Sanatçının Katkılarıyla Hazırlandı
Çanakkale’de, 2 ülke ve 35 şehirden 75 sanatçının katkılarıyla oluşturulan “Polyksena & Iphigenia Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Disiplinler Arası Karma Sergisi” açıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sergi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Troia Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Önemli Konuşmalar ve Vurgu
Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, serginin açılışında, eğitim ve topluma katkı sağlama faaliyetlerinin önemine değinerek, toplumla olan bağı güçlendirmenin önemli olduğunu söyledi.
ÇOMÜ KAM Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, serginin 4 aylık yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, bu yıl sanatsal perspektifle kadına şiddeti ele almanın kendileri için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Kanten, sergiye katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Toplumsal Sorumluluk Mesajı
Serginin küratörü Doç. Dr. Tuba Batu, kadına yönelik artan şiddet vakalarına karşı sanatın gözünden farklı bir bakış açısı sunmayı amaçladıklarını belirtti. Eylül ayında tasarlanan bir çalışmada, Anıt Sayaç’taki öldürülmüş kadınların sayısına dikkat çekildi. Bugün itibarıyla bu rakamın 399 olduğunu ve çok sevdiği mesai arkadaşının isminin de dahil olduğunu üzülerek açıkladı.
Batu, toplumsal sorumluluk bilincinin önemini vurgulayarak, kadınların ve erkeklerin birlikte çalışarak daha aydınlık bir geleceğe ulaşabileceğini ifade etti.
Sergi Ziyarete Açık
Konuşmaların ardından davetliler, sergiyi küratör Batu rehberliğinde gezdiler. Açılışa Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve birçok önemli isim katıldı.
Homeros’un İlyada’sında yer alan Polyksena ve Iphigenia hikayesinden ilham alınarak oluşturulan sergi, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde bir adım daha atmayı hedefliyor. Sergi, 15 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.
Çanakkale’de, 2 ülke ve 35 şehirden 75 sanatçının katkısıyla hazırlanan “Polyksena & Iphigenia Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Disiplinler Arası Karma Sergisi” açıldı.
Çanakkale’de, 2 ülke ve 35 şehirden 75 sanatçının katkısıyla hazırlanan “Polyksena & Iphigenia Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Disiplinler Arası Karma Sergisi” açıldı.