Biden Berlin’de Filistin Destekçileri Tarafından Protesto Edildi

ABD Başkanı Joe Biden, Berlin’de Filistin’i destekleyen gruplar tarafından protesto edildi. Göstericiler, hükümeti eleştiren sloganlar attı.

ABD Başkanı Biden Protesto Edildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın ziyareti sırasında protestolar yaşandı. Filistin’i destekleyen gruplar, “Joe Biden hoş gelmedi” sloganlarıyla düzenledikleri yürüyüşe yaklaşık 1000 katılımcı ile iştirak etti.

Gösterilerin Detayları

Alexander Meydanı’nda toplanan göstericiler, Filistin bayraklarıyla yürüyüş yaparak Unter den Linden metro istasyonuna kadar ilerledi. Eylemciler, “Berlin’de, Gazze ve Lübnan için, soykırımcı Biden hoş gelmedin”, “Bugün kimse ben bilmiyordum diyemez”, “Çocuklarımız öldürüldüğünde biz susamayız”, “ABD 1 numaralı terörist” ve “Joe Biden bu senin soykırımın” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.

Polis Müdahalesi ve Gözaltılar

Göstericiler, “Berlin’den Gazze’ye intifada”, “Katliamı durdurun, şimdi”, “Gazze’ye özgürlük”, “Terörist Biden” ve “Çocuk katili İsrail” gibi sloganlar attı. Bu esnada, yürüyüş güzergahında toplanan İsrail yanlısı bir grup, İsrail bayrakları açarak olayı provoke etmeye çalıştı. Polis, her iki grup arasında güvenliği sağlamak için müdahale etti ve en az 4 kişiyi gözaltına aldı.

İkinci Gösteri: Barış Çağrıları

Berlin Ana Tren Garı önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla düzenlenen başka bir gösteride, “Filistin ve İsrail’de adil bir barış için” sloganıyla buluşuldu. Burada, Alman hükümetinin İsrail’e sağladığı askeri ve diplomatik destek eleştirildi. Göstericiler, Orta Doğu’da sivil halkın korunması ve ateşkes çağrısında bulunarak, “Ateşkes şimdi” dedi.

Göstericilerin Yorumları

Eyleme katılan Uwe isimli bir gösterici, İsrail’in binlerce insanı öldürmesini kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Uwe ayrıca, “Masum insanların öldüğü açık. Almanya’nın, böyle bir rejime silah sağlamaya devam etmesi olamaz. Faillere yardım edilmemelidir,” diye konuştu.

Bir diğer katılımcı Dave Gardner, Almanya’daki üst sınıfın çifte standartla hareket ettiğini belirterek, “Bir yandan İsrail desteklenirken, Filistinlilere dayanışma gösterenler tahkir ediliyor. Bunu reddediyorum,” dedi.

Almanya’ya ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden Berlin’de protesto edildi. Filistin’i destekleyen gruplar tarafından “Joe Biden hoş gelmedi” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 1000 gösterici katıldı.

Almanya’ya ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden Berlin’de protesto edildi. Filistin’i destekleyen gruplar tarafından “Joe Biden hoş gelmedi” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 1000 gösterici katıldı.

Exit mobile version