GÜNDEM

Hakan Fidan, Hamas İle Ateşkes Müzakerelerini Görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle yaptığı görüşmede insani durumu ve ateşkes müzakerelerini ele aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas ile Görüşme Gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle yaptığı görüşmede, ateşkes müzakerelerinin son halini değerlendirerek esir değişimini mümkün kılacak anlaşmanın önemini vurguladı.

Görüşmenin Detayları

Bakan Fidan, İstanbul’da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve diğer Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir araya geldi. Bu toplantıda, öncelikle Gazze’nin kuzeyindeki insani durum tartışıldı.

Uluslararası Toplumun Rolü

Bakan Fidan, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerek, Türkiye’nin diplomatik çabalarını artıracağını kaydetti. Uluslararası toplumun da bu konuda daha aktif olması gerektiğinin altını çizdi.

Esir Değişimi ve Filistinliler Arası Uzlaşı

Görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi, esir değişimini sağlayacak ateşkes anlaşması üzerindeki müzakerelerin durumu oldu. Ayrıca, Filistinliler arası uzlaşı süreci de masaya yatırıldı. Fidan, Mısır’ın ev sahipliğinde düzenlenen Kahire toplantısını olumlu bulduğunu ifade etti.

Taziyelerini İletti

Fidan, görüşme sırasında Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın İsrail saldırısı sonucunda hayatını kaybetmesi dolayısıyla Hamas yetkililerine taziyelerini iletti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek esir değişimini mümkün kılacak olan...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durumu ele aldı. Fidan, İstanbul’da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleri ile görüştü. Görüşmede, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alındı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu