İstanbul’da Kuyumcu Hırsızlığı: İki Şüpheli Tutuklandı

İstanbul’da 8 kuyumcudan hırsızlık yapan 2 kişi tutuklandı. İki şüphelinin suça ilişkin detayları ortaya çıktı.

İstanbul’da Hırsızlık Olayı

İstanbul’un 6 farklı ilçesinde bulunan 8 kuyumcudan hırsızlık yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak 2 şüpheli tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, hırsızlıkların yapıldığı bölgelerde kapsamlı bir inceleme başlattı.

Olayın Ayrıntıları

Küçükçekmece, Fatih, Esenler, Bağcılar, Tuzla ve Kartal’daki kuyumcularda, “tırnakçılık” olarak bilinen yöntemle gerçekleştirilen hırsızlıklarla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin kimlikleri belirlendi.

Şüphelilerin Kimlikleri ve Suç Geçmişi

Yapılan operasyonlar neticesinde yakalanan Derya A. (24) ve Berivan K. (22) isimli iki şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Derya A. hakkında 22 suç dosyası bulunmakta olup, 2 aranma kaydı ve 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası mevcuttur. Berivan K. ise 30 suç dosyasına sahip; 8 aranma kaydı ve 8 yıl 2 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunmaktadır.

Tutuklama Süreci

Yargı süreci devam ederken, her iki şüpheli sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Bu olay, İstanbul’daki kuyumcu hırsızlıkları konusundaki endişeleri artırdı.

İstanbul’un 6 ilçesinde 8 ayrı kuyumcudan hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, Küçükçekmece, Fatih, Esenler, Bağcılar, Tuzla ve Kartal’daki kuyumculardan “tırnakçılık” diye tabir edilen yöntemle hırsızlığa ilişkin inceleme başlattı. Ekiplerin çalışması sonucu kimlikleri belirlenen Derya A. (24) ile Berivan K. (22) Fatih’te yakalandı.

Exit mobile version