L’Etape Türkiye by Tour de France İstanbul’da Düzenlenecek

İstanbul, 19-20 Ekim’de L’Etape Türkiye by Tour de France etkinliği ile bisiklet tutkunlarını buluşturuyor.

L’Etape Türkiye Heyecanı Başlıyor

İstanbul, 19-20 Ekim tarihlerinde Türkiye’de bir ilki yaşatarak, Fransa Bisiklet Turu’nun amatör sporculara yönelik özel konsepti olan L’Etape Türkiye by Tour de France etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Ömer Kafkas: “Uzun Süreli Hazırlıklar Sonrası Organize Ediyoruz”

Etkinliği Türkiye’de organize eden 78 Event’in Genel Müdürü Ömer Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu Türkiye’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kafkas, “Yaklaşık 1,5 yıllık bir hazırlıktan bahsediyoruz. Bu çalışmanın sonunda organizasyona sayılı günler kaldı. Böyle önemli bir organizasyonun ülkemizde gerçekleşiyor olmasından ayrıca gurur duyuyoruz,” dedi.

Büyük Bir Markanın Eğlencesi

Kafkas, “Tour de France”ın global ölçekli bir spor olayı olduğunu belirterek, “Milyarlarca insanın takip ettiği bu organizasyon, Türkiye’nin tanıtımı için de çok önemli bir fırsat sunuyor. Amatör sporcuların bu deneyimi yaşamaları için büyük bir fırsat,” şeklinde konuştu. 10 yıllık süreçte katılımcı sayısında büyük bir artış yaşandığını vurgulayan Kafkas, her yıl yeni katılan amatör sporcu sayısının yaklaşık %24 arttığını ifade etti.

Gelecek İçin Sürprizler Hazırlanıyor

Kafkas, organizasyon için 3 yıllık bir anlaşma yaptıklarını hatırlatırken, İstanbul dışında farklı bir bölgede de etkinlik düzenlemenin mümkün olabileceğini belirtti. “İstanbul’un yoğun çabaları sayesinde bu organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Ancak başka bir şehirde de bu etkinliğin yapılabileceğine dair sürprizler olabilir,” dedi.

Sporcuların Temsil Gücü

Etkinlikte önemli sporcuları ağırlayacaklarını anlatan Kafkas, “Eski şampiyonlar ve Türkiye’den tanınmış isimler parkurda yer alacak. Bu organizasyon amatörlere yönelik olsa da yarışmaya katılan sporcular arasında oldukça başarılı isimler bulunuyor,” dedi.

Tanıtım İçin Fırsat

76 ülkeden 170 televizyon kanalının etkinliği canlı yayınlayacağını belirten Kafkas, Türkiye’nin tanıtımı açısından bu organizasyonun büyük bir değeri olduğunu ifade etti. Boğaz’daki Asya-Avrupa geçişinin bir ilk olacağını vurgulayan Kafkas, “İstanbul’un sembolik yerlerinden geçecek olan yarış, 109 km sürecek ve bu sayede Türkiye’nin güzelliklerini tüm dünyaya göstereceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul, Türkiye’de ilk kez 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Fransa Bisiklet Turu’nun (Tour de France) amatör sporculara yönelik özel konsepti “L’Etape Türkiye by Tour de France”ın heyecanını yaşayacak. Etkinliği Türkiye’de organize eden 78 Event’in Genel Müdürü Ömer Kafkas, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Exit mobile version