EKONOMİ

TROY Kartlarının Uluslararası Kullanımı Genişliyor

BKM ve UnionPay anlaşması ile TROY kartları yurt dışında daha fazla geçerliliğe sahip olacak.

BKM ve UnionPay Arasında Stratejik İşbirliği

Türkiye’nin ödeme yöntemi TROY, UnionPay ile yapılan yeni bir anlaşmayla uluslararası alanda daha fazla varlık göstermeye hazırlanıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Ozan Deniz, bu işbirliğinin tüketicilere sunduğu yurt dışındaki ödeme alternatiflerini zenginleştireceğini söyledi.

Gelişen Kullanım Alternatifleri

BKM’nin yaptığı duyuruya göre, 200’e yakın ülkede geçerli olan UnionPay, TROY kartlarının yurt dışındaki kullanım alanlarını artıracak. Yapılan yeniliklerle birlikte, Türkiye’deki finans kuruluşları ve bankalar, TROY ve UnionPay kartlarını müşterilerine sunmak için gerekli altyapı güncellemelerini gerçekleştirecek.

TROY Kartlarının Uluslararası Pazardaki Yeri

Ozan Deniz, “TROY, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da güçlenmeye devam ederken, kart kullanıcılarının sınır ötesi alışveriş deneyimini geliştirmek için bankalara önemli olanaklar sunulmuş olacak” dedi. Böylece TROY kart sahipleri, yurt dışı seyahatlerinde daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşayabilecek.

UnionPay’den Gelen Destek

UnionPay International Orta Doğu Genel Müdürü James Yang, “Bu anlaşma sayesinde sektör paydaşlarımızla ilişkilerimizin çok daha güçlü hale geleceğine inanıyorum. Türkiye’deki potansiyeli biliyoruz ve UnionPay olarak buna uluslararası ödemelerde oluşturacağımız sinerji ile katkıda bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sonuç ve Beklentiler

BKM ve UnionPay’in gerçekleştirdiği işbirliği, hem iki kart sisteminin gelişimine hem de kullanıcıların sınır ötesi alışveriş deneyimlerinin zenginleşmesine katkı sağlaması bekleniyor. Bu ortaklık, bankacılık ve finans kurumlarının alternatif çözümler sunmasına olanak tanırken, ülkeler arasındaki ticaret hacmine de olumlu etki yapması öngörülüyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), China UnionPay sahipliğindeki UnionPay International ile...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), China UnionPay sahipliğindeki UnionPay International ile stratejik işbirliğine imza attı. BKM Genel Müdürü Ozan Deniz (solda) ve UnionPay International Orta Doğu Genel Müdürü James Yang (sağda) işbirliği anlaşmasını imzaladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu