Malatya’da Deprem Anında Annenin Engelli Oğlunu Taşıması Kameralara Yansıdı

Malatya’da meydana gelen depremin anında bir anne, engelli oğlunu sırtında taşıyarak büyük bir kahramanlık örneği sergiledi.

Malatya’daki Deprem Anında Anne ve Oğul Kahramanlığı

Malatya’nın Kale ilçesinde yer alan Emine Nezihe Parlak İlkokulu’nda, 5.9 büyüklüğündeki deprem anında Muazzez Güler isimli bir anne, engelli oğlu Doğukan Güler‘i sırtında taşıdı. Bu sıradışı anlar, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Deprem Anında Paniğin Doruğu

Çevre illerden de hissedilen deprem, kent merkezindeki okullarda büyük bir panik yarattı. Öğrencilerin sınıfları terk etmesiyle birlikte, Muazzez Güler oğlu Doğukan’ı sırtına alarak bina dışına çıkmayı başardı.

Doğukan’ın Kitapla Dua Etmesi

Muazzez Güler, serebral palsi hastası olan 10 yaşındaki oğlunun 4. sınıf öğrencisi olduğunu ve deprem sırasında kendisini beklediğini ifade etti. Oğlunun, başının üstüne kitap koyarak dua ettiğini ve “Annem geldi, beni sırtında aşağıya indirdi” dediğini aktardı.

Eğitimdeki Önemi Vurgulandı

Fatma Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri, 30 kişilik bir ekiple birlikte okullarda düzenli olarak deprem tatbikatları gerçekleştirdiklerini ve Muazzez Güler’in, bu tatbikatlarda edindiği bilgi ve tecrübeleri uygulamasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Bu olay, acil durumlarda bilginin ve eğitimin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Anne ve oğulun kaydettiği bu kahramanlık hikayesi, toplumda dayanışmanın ve cesaretin simgesi olarak hafızalarda yer edecek.

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu’nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan’ı (solda) sırtında taşıyan anne Muazzez Güler’in (sağda) görüntüsü güvenlik kamerasınca kaydedildi. Güler, açıklamada bulundu.

Exit mobile version