Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Başlatılıyor

Sosyal medya etkileyicilerini bilgilendirmek için yeni eğitim programı hayata geçiyor. Eğitimin detaylarına göz atın!

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Başlıyor

Sosyal medya etkileyicilerini hedef alan ve onların pazarlama iletişimi kuralları ile hukuki ve etik sorumluluklarını öğrenmelerini amaçlayan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, özellikle büyük takipçi kitlelerine sahip kullanıcılar için tasarlandı. Bu eğitim, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Toplantıda Öne Çıkan Konular

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen etkinlikte, eğitim programının faydalarını geliştirmek için yapılan iş birlikleri vurgulandı. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, sosyal medya etkileyicilerinin toplumu doğru bilgilendirmede kritik bir rol oynadığına dikkat çekerek, “Bu program, sosyal medya etki ve gücünü yasal ve etik çerçevede kullanmalarına olanak tanıyacak,” dedi.

Dijital Dünyada Sorumluluk

Ahmet Gezgin, sosyal medya içerik üreticilerinin ticaret ve pazarlama açısından önemine vurgu yaptı. Eğitim programının, içerik üreticilerine vergi yükümlülüklerini yerine getirme ve sürdürülebilir iş modelleri kurma fırsatı sunacağını belirtti.

Medya Ölçümü ve Reklam Sektöründeki Değişim

Ahmet Pura, reklamlara yönelik harcamaların ve dijital yatırımın arttığını belirtti. Sorumlu bir reklam politikasının, istihdam ve ekonomik büyüme üzerinde olumlu etkiler yaratacağına inandığını ifade etti.

Eğitim İçeriği ve Katılım

İlk etapta 300 binden fazla takipçiye sahip sosyal medya etkileyicilerinin katılabileceği eğitim programı, 25 Kasım’da başlayacak. Eğitimler, Tüketici hakları, vergi mevzuatı, etik kurallar ve reklamda kişisel verilerin korunması gibi konuları kapsayacak. Katılımcılar, eğitim sonunda katılım belgesi alacak ve isimleri Reklam Özdenetim Kurulu web sitesinde yayımlanacak.

Detaylar için www.rok.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumluluklar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Kamuoyunda “influencer” olarak bilinen ve takipçi sayılarıyla etkileme güçleri yüksek sosyal medya kullanıcılarına yönelik düzenlenen eğitimin duyurusu amacıyla toplantı düzenlendi.

Exit mobile version