GÜNDEM

Bursa’da Yabancı Uyruklulara Sahte Evrak Düzenleyen 3 Kişi Tutuklandı

Bursa’da sahte belgelerle yurt dışındaki yabancılara hizmet veren 3 kişi tutuklandı.

Bursa’da Sahte Evrak Operasyonu

Bursa’da bir danışmanlık ve turizm acentesi aracılığıyla yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu bireylere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgeleri düzenleyen üç kişi tutuklandı.

Yapılan Operasyon

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı suçlarını araştırmak amacıyla bir çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde, danışmanlık ve turizm acentesinin sahte belgeleri kargo ile yurt dışında yaşayan yabancılara gönderdiği tespit edildi.

Paketlerin İncelenmesi

Bir kargo şubesiyle irtibat kuran polis, şüphelilerin kargoya verdiği 27 paketi inceledi. Bu paketler arasında, Fransa’ya gönderilmeden önce 41 sahte belge ele geçirildi. Belgeler, ders notları arasına ve zarfların içerisine gizlenmişti.

Şüphelilerin Gözaltına Alınması

Polis, A.K. ve A.K.E.A. isimli şüphelileri gözaltına alarak, 4 diz üstü bilgisayar, 10 sahte kimlik, ve çok sayıda sahte belgeye ulaştı. Ayrıca, toplamda 14,524 dolar, 2,400 euro ve 45,154 lira nakit paraya el konuldu.

Diğer Şüphelinin Yakalanması

Baskın yapılan alanın diğer bir şüphelisi S.J. olarak belirlendi. Olay anında bir market önünde buluşan şüphelilerden S.J. gözaltına alındı ve üzerinde sahte belgelerle birlikte yakalandı. Toplamda 10 sahte belge sahte belgelerle birlikte ele geçirildi.

Adli Süreç

Üç şüpheli, emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede, tüm deliller ışığında tutuklanmalarına karar verildi.

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere...

Bursa’da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyenlere yönelik operasyonda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu