Trabzon’da Taşkın ve Ekiplerin Çalışmaları Devam Ediyor

Trabzon Valisi, Sürmene’de bir kişiden haber alınamadığını belirterek, yöredeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Trabzon’da Taşkın Felaketi

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sürmene ilçesindeki taşkınlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, yağışlar sonrası bir işitme engelli vatandaşa ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yağışların Etkileri

Vali Yıldırım, bölgede yaptığı incelemeler sonrası gazetecilere, Yanbolu Vadisi‘nde yaşanan aşırı yağışların Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde etkili olduğunu vurguladı. Su birikintilerinin meydana geldiği Çavuşlu Mahallesi’nde dört aracın su altında kaldığını, ancak bu araçların park halinde olduğu için can kaybı yaşanmadığını belirtti.

İş Yerleri ve Araçlar

Yıldırım, Sürmene’deki on iş yerinin zemin katlarına su girdiğini ve bu bölgelerin boşaltıldığını açıkladı. Taşkından en az zararla çıkılması adına tüm ekiplerin canla başla çalıştığını dile getirdi.

Kaybolan Vatandaş

Vali Yıldırım, kaybolan vatandaşın 60-65 yaşlarında olduğunu ve son olarak camide yatsı namazını kıldığını belirterek, AFAD, jandarma ve emniyet ekiplerinin arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. “Ümit ediyoruz ki sağlıklı bir haber alırız,” dedi.

Yol Çalışmaları ve Teyakkuz Halinde Ekipler

Yanbolu Vadisi’ndeki yol açma çalışmalarına devam edildiğine dikkat çeken Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Karayolları ve ilçe belediyelerinin tüm ekipleriyle birlikte sahada olduklarını belirtti.

Gelecek İçin Umutlu Adımlar

Vali Yıldırım, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü‘nün öngörüsüne göre yağışların azalmasını umarak {‘Ekiplerimiz teyakkuz halinde,’}’ açıklamasında bulundu ve kentte olumsuz bir duruma mahal vermemek için potansiyel sorunları çözeceklerini aktardı.

Trabzon’un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.

Exit mobile version