EKONOMİ

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’dan Ekonomik Uyarılar ve İhracat Vurgusu

Orhan Aydın, Malatya’da yaptığı konuşmada ihracat hedeflerini ve ekonomik durumu değerlendirdi.

ASKON Genel Başkanı’ndan Enerjik Mesajlar

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya’da gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Aydın, “Ülkemizin kalkınması ve ihracatın büyümesi için çantalarımızı alıp fuar fuar, şehir şehir dolaşmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı. 2024 yılının dünya ekonomisi için zorluklar getirdiğini belirten Aydın, Amerika ve Avrupa’daki ekonomik daralmaların takip edildiğini vurguladı.

İhracat Rekorları ve İstihdam Artışı

Türkiye’nin zorlu süreçlere rağmen Ağustos 2024’ü %2,4 büyüme ile kapattığını belirten Aydın, “Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık. Son 12 ayda 262 milyar doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirdik,” dedi. Ayrıca, son 12 ayda 1 milyon 100 binin üzerinde yeni istihdam sağlandığını ifade ederek, işsizlik oranında %1’i aşkın bir düşüş yaşandığını aktardı.

Aydın, enflasyonla mücadelede hem devletin hem de iş dünyasının çabalarının devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Gelecek Hedefleri

Ülkenin büyüme sürecine devam ettiğini söyleyen Aydın, belirsizliklerin iş dünyası üzerinde yarattığı etkilere dikkat çekti. “Yıl sonu ihracat hedeflerimiz %4 büyüme öngörüyor. Ancak bu hedeflere ulaşmak için daha fazla gayrete ihtiyacımız var,” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Orhan Aydın, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er‘e plaket takdim etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin...

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu