SAĞLIK

Bolu’daki BAİBÜ Ortodonti Kliniği: Bölgenin Diş Sağlığına Hizmet

BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin ortodonti kliniği, Batı Karadeniz’de diş ve çene bozuklukları tedavisinde önemli bir rol üstleniyor.

Bolu’da Diş ve Çene Sağlığına Yönelik Önemli Hizmet

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti kliniği, Batı Karadeniz bölgesinin diş sağlığı alanındaki ihtiyacını karşılamak için aktif bir şekilde hizmet vermektedir. 12 yıl önce kurulan bu klinik, 33 ünite ve 28 uzman hekimle birlikte yalnızca Bolu’dan değil, İstanbul, Ankara, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Sakarya ve Kocaeli gibi illerden de hastalara tedavi imkanı sunmaktadır.

Hizmetler ve Tedavi Yöntemleri

Klinik, Dr. Öğretim Üyesi Musa Bulut tarafından yönetilmektedir. Bulut, “Bölgedeki en kapsamlı ortodonti kliniği olarak, hastalarımızı aynı gün içinde işlem yaparak kabul ediyoruz,” diyerek klinik hakkında bilgi verdi.

Bu kliniğin sunduğu tedavi yöntemleri arasında çene genişletme, çene ilerletme, tel tedavisi ve çene ameliyatları bulunmaktadır. Ayrıca, doğuştan gelen dudak ve damak yarıkları gibi durumların tedavisi de yapılmaktadır.

Erken Muayenenin Önemi

Buluş, ortodontik muayenelerin, kalıcı dişlerin çıkmasıyla birlikte, yani genellikle 6 ile 7 yaşlarında gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Çocuğunuzun ortodontik muayenesi için 7 yaşından itibaren düzenli olarak 6 ayda bir kliniğimize gelmeleri önemlidir,” diye ekledi. Bulut, birçok hekimin “gelişimini tamamlasın, sonra getir” gibi yanlış yönlendirmelerde bulunduğuna ve bunun sonucunda hastaların tedavi dönemlerini kaçırarak gereksiz zorlaşmalara sebep olduklarını vurguladı.

Avrupa Standartlarında Hizmet

Klinikte sunulan hizmetlerin Avrupa standartlarında olduğunu belirten Bulut, Türkiye’deki diğer fakültelerle kıyasla hem öğrencilere hem de hastalara en yüksek hizmeti sunabilme amacı taşıdıklarını ifade etti.

Bolu’daki bu klinik, bölgenin diş sağlığı alanındaki ihtiyaçlarını karşılayarak, kaliteli ve kapsamlı bir tedavi imkanı sunmaktadır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti kliniği, diş ve çene bozuklukları tedavisinde bölgeye hizmet veriyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti kliniği, diş ve çene bozuklukları tedavisinde bölgeye hizmet veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu